Filtruj według

Rok wydania

Rok wydania

Śledź nas

ciasta i desery 22 products.

Wyświetlanie 1-12 z 22 elementów

Aktywne filtry

4.9 42

Pieczenie Jest Proste 4/2019

Ciasta z owocami, czekoladą, serem, kremem, masą i bakaliami, a także pikantne wypieki. Wybór, że aż głowa boli! Są placki drożdżowe, ucierane i kruche, a w niektórych przepisach użyto też gotowego ciasta filo. Oprócz wypieków, powiedzmy, płaskich, są biszkoptowe rolady (jedna pikantna), strudle, wieńce i drożdżowe warkocze. Z ciekawostek cukierniczych znajdziecie przepisy na galette z kruchego ciasta, brownie (bez pieczenia), fugde, czyli tradycyjne brytyjskie cukierki, batony z płatków owsianych oraz millefeuille, inaczej zwane ciastem z tysiąca płatków (mała przesada, ale wszystko w dobrej, kulinarnej sprawie). W tym numerze są ciasta na każdą porę roku i takie, które piecze się bez okazji, dla własnej przyjemności. Życzymy smacznego!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2019

Szparagi i truskawki to tylko pretekst, aby powstał numer pełen przepisów na wiosenne, a więc na lekkie i zdrowe potrawy. Na niespełna 100 stronach znajdziecie pomysły na sałatki i zupy, przekąski, dania główne, dżemy, desery, koktajle i ciasta. Potrawy te oprócz tytułowych składników zawierają też inne warzywa, w tym sałaty i szpinak, oraz owoce, a także krewetki, ryby, mięso i różne rodzaje serów, komosę, makaron, ryż, naleśniki i knedle; dodajemy mleczko kokosowe, orzechy i kiełki… wymieniać tak można bez końca! Według receptur przygotujecie quiche’e, ciasto francuskie, pizzę, kanapki, bruschetty i tortille, torty, gofry, ptysie, tartaletki, kremy i puddingi, a wszystko to ze szparagami i truskawkami oczywiście! Dzięki przemyślanym kompozycjom w numerze są potrawy i dla wegan, i dla wegetarian, o czym informują odpowiednie symbole. Smacznego!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2020

Ach, mieć tak ciągle pod ręką małe, kruche, słodziutkie ciasteczko… Dzięki przepisom z tego numeru jest to możliwe, a nawet pożądane – trzeba przecież wypróbować wszystkie ze 101 przepisów.
Święta się zbliżają, więc bożonarodzeniowe drzewko przystrój ciasteczkowymi choinkami, będziesz je mieć na wyciągnięcie ręki. Na talerzykach rozłóż pierniczki z Bazylei, ciastka bezowe, korzenne albo miodowe. Raz chrupniesz jedno, raz drugie.
Podobnie na przyjęciu: na paterę wyłóż ciasteczka z cytrynowym nadzieniem, owocowe całuski i magdalenki. A gdy goście wszystko już zjedzą, szybko upiecz czekoladowe trufle ze słonym masłem, bezy z nadzieniem, cynamonowo-orzechowe pralinki, a nawet minitorciki (goście mogą pomóc w nakładaniu kremu).
Na co dzień też zadbaj o swój dobrostan i do drugiego śniadania schrup ciasteczko owsiane ze śliwkami lub bananami. A tak dla bezpieczeństwa, zawsze warto mieć w zapasie brownie, ciastko z orzechami laskowymi albo kruche z orzechami włoskimi.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 3/2020

Znacie to uczucie, gdy chcecie upiec np. brownie z jagodami, internet zarzuca was przepisami tak, że nie wiecie, który wart jest zachodu? Cóż, w zeszycie z 89 ciastami z blachy jest przepis na ten cudny wypiek. Bez szukania, bez obaw, że nie wyjdzie – niemal gotowy do upieczenia. W tym samym dziale znajdziecie też brownie dla wegan, roladę czekoladową z gruszkami oraz blondi z ananasem. Myśl o zrobieniu ciasta z kremem też szybko staje się pewnikiem, bo na str. 54–67, obok ciasta ptysiowego z kremem z mascarpone, znajdziecie m.in. roladę z malinami oraz ciasto drożdżowe z migdałowym kremem. Każde z nich to spełnienie marzeń. A może jesteście miłośnikami ciast z owocami? Zapraszamy na str. 4–27 po przepisy na każdą porę roku, np.: galette z jeżynami, strudel jabłkowy, ciasto truskawkowe lub drożdżowe ze śliwkami. Wybraliśmy też sporo pikantnych wypieków, m.in.: placki chlebowe, strudel warzywny i – fenomenalną – roladę z twarożkiem i natką pietruszki.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2020

Serniki jako ciasta lub desery, pieczone lub schłodzone, na kruchym spodzie lub na spodzie z pokruszonych ciasteczek lub orzechów – choć wybór jest ogromny, spróbujemy opisać go w kilku słowach. W numerze są sernikowe babeczki ozdobione gruszką, pralinki z żurawiną, babka z mandarynkami, strudel z malinami, torty sękaczowy, kawowy i czekoladowy oraz serniczki w cieście filo. Do niektórych ciast dodajemy owoce, abyście mogli sięgać po przepisy cały rok. Wiosną polecamy sernik z truskawkami i rabarbarem, latem z wiśniami i owocami leśnymi, jesienią z gruszkami, jabłkami, jeżynami, czarnym bzem, a nawet z dynią. Zimą, lub gdy tylko nabierzecie ochotę, możecie zrobić ciasto z pomarańczami, cytrynami lub batatem. Ale jest też sernik z makiem, są ciasta z konfiturami, z kakao, a nawet z tofu (kremowy tofurnik z cytrynami). Wierzchy wypieków bywają różne. Jest sernik pod bezą, ciasta posypane kruszonką lub orzechami, polane polewą, z widocznym marmurkowym rysunkiem lub wyrównane kremem. Tyle możemy przekazać słowem. O tym, jak serniczki smakują, musicie przekonać się sami.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2021

Zima czy lato, Wielkanoc w gronie rodziny czy spokojny wieczór - na smaczny sernik zawsze jest czas i miejsce.
Tym razem przygotowaliśmy wyjątkowy numer. Dlaczego wyjątkowy? Bo oprócz opisów wykonania serników w sposób tradycyjny i nieco unowocześniony, przy większości ciast znajdziecie też wersję do przygotowania w Thermomiksie®.
Nasze ciasta dzielimy na cztery działy. Trójwarstwowy sernik, sernik błyskawiczny i sernik dietetyczny znalazły się w dziale z klasycznymi sernikami, bo ich przygotowanie jest bezproblemowe. Sernik z pieczonymi gruszkami, tort morelowy i egzotyczny sernik z mango reprezentują serniki z owocami. Do działu z sernikami z pomysłem zapraszamy miłośników nieszablonowych deserów, np. kruchych babeczek z kremem jagodowym czy miniserników
z wanilią. Wszystkim łasuchom życzymy smacznego!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2018

Bez dwóch zdań: ciasta domowej roboty lepiej smakują, intensywniej pachną i na dodatek nie zaokrąglają linii ciała. Tym bardziej cieszy to, że w tym numerze jest ponad 90 przepisów na wypieki. Wśród nich są placki drożdżowe, na kruchym spodzie i ucierane. Jedne są z owocami: od wiosennych truskawek począwszy, przez zbierane latem maliny i porzeczki, jesienne śliwki i pigwy, a na zimowych pomarańczach i grejpfrutach kończąc. Ale są też słodkie wypieki z cukinią i bakłażanem, przysmaki z czekoladą, makiem, kawą, masą serową lub kremem. Niektóre ciasta posypane są kruszonką, inne orzechami, pestkami dyni lub migdałami, jeszcze inne wieńczy lukier lub polewa. Z pikantnych wypieków są: pizze, placki drożdżowe, tarty i quiche.

Co łączy te wszystkie frykasy? Blacha! Wychodzimy z założenia, że w pieczeniu liczy się pomysł, a nie oprzyrządowanie, więc wszystkie ciasta w tym numerze piecze się na zwykłej blasze; jedynie do kilku ciast potrzebna jest regulowana ramka lub forma z wyższym brzegiem.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2017

Ciasta z blachy nie są szczególnie skomplikowane. Czy to soczysty placek ze śliwkami, czy ciasto z wiśniowe, kremowa krajanka z serem, budyniem albo pysznymi owocami jagodowymi, czy wariacje z czekoladą i orzechami, a nawet takie klasyczne kreacje jak placek z kruszonką, słynne fale Dunaju czy miodownik. Dla wielbicieli wytrawnych specjałów mamy pikantne ciasta z warzywami, delikatna tartę szparagową albo pyszne ciasto z porami i mielonym mięsem. W numerze przepis wraz z kursem obrazkowym na ciasto drożdżowe na zimno. Na 100 stronach czasopisma znajdziecie przepis, by rozpieścić swoich bliskich pysznym ciastem.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2017

Wśród słodkich wypieków króluje sernik. Nieważne czy tradycyjny z rodzynkami, czy bardziej nowatorski, z owocowym nadzieniem bądź innymi smakowitymi dodatkami. W jakiej formie lubicie sernik najbardziej? Tradycyjnego okrągłego ciasta z tortownicy, placka z blachy, sernika na zimno, a może w postaci wyrafinowanego tortu? W niniejszym numerze znajdziecie wszystkie te warianty. I wiele innych! Co powiecie na tartę lub strudel z sernikowym nadzieniem, ciasto francuskie z serem lub pyszne muffinki? Przed Wami ponad 80 przepisów, udowadniających, jak wspaniale twaróg, ser ricotta i mascarpone dają się komponować z coraz to nowymi składnikami. Bez względu na to, który przepis wybierzecie, na soczyste ciasto sernikowe zawsze znajdzie się chętny!

Zobacz produkt
4.9 42

Pyszna Kuchnia 1/2020

Słowo „sernik” oznacza nie tylko ciasto z dodatkiem sera. W określeniu tym mieści się cała gama smaków i różnorodność doznań, które odczuwamy podczas kosztowania deseru, a ten numer jest cenną próbką kulinarnej pomysłowości. Znajdziecie w nim serniki na kruchym spodzie (np. waniliowy, z jeżynami, kwaśnymi jabłkami, mango i z bezowym wierzchem). Są serniki z biszkoptem, np. z truskawkami, ale i tort sękaczowy z malinami, rolada oraz deser owocowy w kształcie kopca. Spód z pokruszonych biszkoptów unosi sernik ricotta o smaku amaretto, a warstwa ciasta ucieranego masę z malinami lub morelami. Jest też strucla serowa ze śliwkami, tort na cieście ptysiowym z masą serową i sernikowy deser bez spodu – bo przecież to masa jest najsmaczniejsza!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 4/2016

Mogą być zielone, żółte, z czerwonym rumieńcem - wyglądają tak smacznie, że chciałoby się je jeść nie tylko na deser. Dlatego w tym numerze znajdziecie przepisy na słodkości, np. tiramisu jabłkowe, łatwe ciasto jabłkowe, syrop i dżem, tartę, torciki oraz szarlotkę oraz na dania obiadowe.

Ale że dzień należałoby zacząć od śniadania (choćby brunchu), to proponujemy pożywne: gryczany suflet żurawinowo-jabłkowy lub grzanki. Na obiad może być flammkuchen, wieżyczki z kozim serem, kotlety z karkówki z jabłkami i rozmarynem, smażony kurczak, placki z jabłkami i wędzonym łososiem.

Lekka kolacja też nie zaszkodzi: sałatka ziemniaczana z jabłkami i chrzanem czy suflet z amarantusa i jabłek to tylko niektóre z pysznych dań, na jakie znajdziecie przepisy w tym numerze Pieczenie jest proste.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2016

Zawsze potrzebujemy kilku kulinarnych inspiracji, aby poczęstować gości domowym ciastem. Z pomocą przychodzi nam najnowszy zeszyt czasopisma Pieczenie Jest Proste, którego tematem przewodnim są ciasta z blachy. Tradycyjne i innowacyjne, z owocami, serem, kruszonką, ale także wykwintne na specjalne okazje, jak egzotyczne ciasto z marakują i bezą. Nie zabraknie też pomysłów dla najmłodszych łasuchów oraz pikantnych przekąsek, jak flan z borówkami czy heskie ciasto z boczkiem. Smacznego!

Zobacz produkt