Filtruj według

Rok wydania

Rok wydania

Śledź nas

dania z piekarnika 13 products.

Wyświetlanie 1-12 z 13 elementów

Aktywne filtry

4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2021

Co roku w okolicach świąt Bożego Narodzenia po domu roznoszą się niebiańskie zapachy. Pachnie migdałami i orzechami, przyprawami i piernikiem… Ożywają wspomnienia z dzieciństwa, bo zazwyczaj każda rodzina ma swoje zupełnie specjalne, ulubione ciasteczka, które osładzają czas adwentu.

W tym numerze znajdziecie przepisy na 100 rodzajów ciasteczek: z lukrem, z czekoladą, marcepanowych, bezowych, z pistacjami, z marmoladą, z posypką lub kolorowych na choinkę. Pierniczki, ciasteczka rumowe, truflowe, praliny, paluszki imbirowo-nugatowe, orzechowe romby, chlebki migdałowe, choinki z zieloną herbatą, ciastka z kremem, markizy nugatowe, cytrynowe gwiazdki, angielskie ciastka, rogaliki capuccino, cynamonowe gwiazdki... wymieniać można bez końca, ale lepiej je po prostu upiec! Są to przepisy tradycyjne i nowoczesne, znajdzie się kilka przygotowanych specjalnie na thermomix.

Jeśli ktoś ma ochotę – oprócz znanych klasycznych wypieków – również na nowe kreacje i fascynujące doznania smakowe, może czerpać pełnymi garściami z naszych propozycji.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 4/2021

Co zrobić z zielonymi pomidorami? Co z cukinią, której mamy nadmiar? A lada moment dojrzeją brzoskwinie... Koniec lata to pracowity czas dla smakoszy: czas robić przetwory! I nie chodzi przy tym o gromadzenie zapasów, lecz raczej o chęć wykreowania własnych smakołyków z wyszukanymi przyprawami i w nowych zestawieniach smakowych. Wypróbuj przepisy na aromatyczne chutneye, marynowane warzywa, aromatyzowane octy lub konfitury i galaretki z owoców. Zimą ciesz oczy kolorowymi warzywami z własnego ogrodu albo prosto z targu. Zawsze wiesz, co jesz, i w dodatku możesz się rozkoszować ulubionymi smakołykami dłużej niż tylko w sezonie.
 

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 1/2020

Pieczone potrawy na cały tydzień. W poniedziałek – bo wiemy, jakie są poniedziałki – zróbcie szybką zapiekankę: jaglaną, z makaronu, batatów lub z soczewicą. We wtorek – bo zasługujemy na drugi początek tygodnia – upieczcie pizzę: cytrynową z mozzarellą, z dynią, jabłkiem i cebulą albo ze śliwkami. W środę – pełni energii – zabierzcie się za tartę, np. curry z marchewką lub ze szpinakiem, albo quiche, np. z kapustą lub rukolą i pomidorkami. W czwartek – jeśli jeszcze nie jesteście wege – popiszcie się klopsem z jajkiem, gryczanymi sakiewkami z mielonym mięsem albo polędwiczką w cieście francuskim. Na piątek – gdy aspiracje rosną, ale sił już brak – cebulę nafaszerujcie kuskusem, a paprykę ryżem, kalafiora upieczcie w całości albo zróbcie lasagne z brokułami. Sobotę uhonorujcie dorszem z fenkułem, łososiem lub pstrągiem z ziołami albo krewetkami po królewsku. A w niedzielę? Upieczcie crumble jabłkowe z ryżem, bułeczki chia z morelami, jabłka z nadzieniem marcepanowym lub suflet z kaszy manny. W poniedziałek…

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 3/2018

Celem diet nie powinna być tylko szczupła sylwetka. Ważniejszy jest prawidłowo odżywiony i zdrowy organizm oraz dobre samopoczucie. Ponieważ nie osiągniemy tego bez zbilansowanej diety i odpowiedniej dawki codziennego ruchu, w tym numerze przepisy na niskokaloryczne potrawy przetasowane są z poradami o odchudzaniu i tekstami o zaletach ruchu. Gotowe potrawy nie przekraczają 400 kcal, a są różnorodne i proste do przygotowania. Mamy przekąski, sałatki, dania obiadowe i – niespodzianka – pyszności smażone w woku. Dla zdeterminowanych przygotowaliśmy zaś niskokaloryczny, bo nieprzekraczający 1400 kcal dziennie, tygodniowy plan żywienia. W częściach dotyczących stylu życia oprócz informacji o zaletach i wadach różnych diet znalazły się teksty o najczęściej polecanych formach ruchu: jeździe na rowerze (również stacjonarnym), pilatesie, fitnessie, gimnastyce i jodze, marszach, rolkach i power plate. Lato to bowiem świetny czas, aby zacząć żyć, jak tego pragniemy!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 2/2018

90 przepisów na warzywa podane na surowo, przygotowane na patelni lub w piekarniku oraz ugotowane i – szczególnie pożądane w maju – grillowane. Nie ma mowy o nudzie, rutynie i miałkich smakach. W zeszycie są potrawy z lokalnych i sezonowych warzyw, jak np. ostra sałatka ze szpinakiem, cebulą i rzodkiewką, racuszki dyniowe, ciasto drożdżowe z jarmużem czy szaszłyki z wołowiny i papryki lub zupa krem z brukwi. Mamy też dania z różnych stron świata: sałatkę hiszpańską i azjatycką, śródziemnomorskie gazpacho, tortille z batatami, quiche z papryką, strudel szpinakowo-grzybowy z sosem borowikowym, bawarską zupę minestrone z grzankami oraz meksykańskie warzywa z grilla… pycha! I zupełne szaleństwo niczym fusion cuisine: tortilla z batatami, curry z kalafiora z orzechami włoskimi, tofu i mleczkiem kokosowym, zupa krem z topinamburu oraz komosa ryżowa z grillowaną cukinią. A do tego małe co nieco: kilka wspaniały warzywnych koktajli oraz przepisy na salsę i konfitury. Smacznego!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 1/2018

Prawie sto przepisów na potrawy z ziemniaków to zbiór na miesiące gotowania! Zeszyt podzielony jest na cztery działy: przystawki i sałatki, z garnka, z patelni, z piekarnika. W przepisach ziemniaki są gotowane, smażone lub pieczone, a łączy się je z owocami, warzywami, krewetkami, mięsem (cielęciną, jagnięciną, indykiem, kurczakiem, karkówką) i rybami (łososiem, pstrągiem, karmazynem, doradą, dorszem). Są zupy (w tym ziemniaczana), kluski, placki warzywne, zapiekanki oraz przepisy na omlet, tortillę i pikantne ciasto.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 1/2017

Dla wszystkich głodomorów i pasibrzuchów, i wszystkich lubiących dania kolorowe i wegetariańskie, mięsne, rybne, pieczone, zawijane w ciasto, faszerowane... Słowem same smaczne potrawy, które możecie podać na niedzielny obiad, jako przekąskę lub ciepłą kolację. Zielona zapiekanka rybno-warzywna z serem, parmeńska pizza, kieszonki z ciasta serowego, sola z pomidorami, comber jagnięcy, czerwona kapusta z serem, cebularz, faszerowane bułki czy kacze udka to smakołyki obok których nie można przejść obojętnie. Polecamy wszystkim miłośnikom dobrego jedzenia!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 6/2016

Smakołyki, których nie znacie lub takie, które bardzo lubicie, ale nie umiecie zrobić - tym razem są w zasięgu ręki. Wszystkie zebraliśmy w poręcznym formacie książeczki z serii Pieczenie Jest Proste. Prosty gulasz lub pikantny kapuśniak, szybka potrawka z kurczaka, rostbef, pierś kaczki - ogromny wybór dań na specjalne okazje lub na codzienne obiady. Korzystaj z przepisów, gdy masz ochotę stworzyć coś wspaniałego na śniadanie lub wtedy, gdy musisz szybko podać obiad.

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2016

Od hiszpańskiej tortilli po sałatkę, od knedli po gofry, placki, szaszłyki, zapiekanki, zupy - o czym smacznym byście nie pomyśleli, to wszystko można zrobić z ziemniaka! A że właśnie nadszedł czas pieczonego ziemniaka (można w ognisku, można na ruszcie w piekarniku) to i w tym wydaniu Pieczenie jest proste znajdziecie kilka pomysłów na takie ich doprawienie ziołami, że już na sam widok ślinka cieknie! Dodatkowo przepisy na: kurczaka cytrynowego z ziemniakami, ziemniaki zapiekane z serem, ziemniaki z patelni z fasolką, lasagnę, burgundzki gulasz, wachlarzyki ziemniaczane z ananasem, kopytka z sosem jabłkowym... i wiele, wiele innych - smacznego!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 1/2016

Zobaczcie, jakie potrawy możecie wyczarować w piekarniku! Nie tylko mięsne, pikantne, ryby, ale także wiele dań na słodko. Przekonuje nas o tym wspaniale wydany zeszyt czasopisma Pieczenie Jest Proste, przygotowany z myślą o tych, którzy lubią piec. Tradycyjne pieczone mięsa, lekkie zapiekanki warzywne, doskonałe przekąski, specjały regionalne, a także słodkie desery. Przekonajcie się, że kuchnia europejska jest wspaniała! Ponadto każdą z prezentowanych potraw wzbogacono dodatkiem, który wzbogaca jej smak: do foccacii dodajemy marynowane śliwki, a do francuskiego quiche żurawinę. Nowinki kulinarne oraz potrawy znane z dzieciństwa – na 100 stronach ponad 90 przepisów w poręcznym formacie!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 5/2015

Jesień już w pełni, dni są coraz krótsze i chłodniejsze. W taką pogodę częściej mamy ochotę na pożywną, ciepłą potrawę. Co powiecie na pyszną zapiekankę? Z warzywami, z makaronem, z ryżem, z rybą, z mięsem – zapiekanki przygotowane są z tak rozmaitych składników, że każdy znajdzie wśród nich zestawienie idealne dla siebie i bliskich. Ale na zapiekankach nie koniec! Są dania drobiowe, z wieprzowiną, wołowiną i cielęciną – duszone, nadziewane, podawane jako rolady i roladki. Nie zabraknie takich potraw, jak lazania, cannelloni i quiche. Są nadziewane pomidory, bakłażany i papryka, a dla lubiących najciekawsze pomysły – nadziewana główka kalafiora! Znajdzie się też kilka propozycji na osłodę jesiennych dni: waniliowe sufleciki, ryżowa zapiekanka i tartaletki z jabłkiem to tylko niektóre z nich!

Zobacz produkt
4.9 42

Pieczenie Jest Proste 1/2015

Przed Wami zeszyt pełen kulinarnych inspiracji! Znajdziecie w nim przystawki, dania główne i desery – a wszystko to z piekarnika. W roli głównej: zapiekanki. Pikantne: z mięsem, rybą, owocami morza, pieczywem, warzywami i makaronem, i na słodko: ryżem, twarogiem, makiem, owocami. Jednak zapiekanki to nie wszystko. Oprócz nich znajdziecie także wiele innych dań: nadziewane warzywa, muffinki, zapiekane naleśniki, roladki, przygotowany na różne sposoby drób, pieczeń wołowa czy wieprzowa, lazania i cannelloni to tylko niektóre z nich!

Zobacz produkt