Śledź nas

Pyszna Kuchnia Fit 3 products.

Wyświetlanie 1-3 z 3 elementów

Aktywne filtry

4.9 42

Pyszna Kuchnia FIT 6/2018

Fasola, soczewica, cieciorka i groch, czyli nietuzinkowe potrawy ze strączkowymi w wersji fit, oczywiście. Z soczewicy mamy zupę i kotleciki z dipem z awokado, a także: soczewicę z tuńczykiem oraz lasagne z soczewicą i cukinią. Z białej fasoli proponujemy zrobić sałatkę lub fasolę po bolońsku, a z czerwonej – chili con carne. Z ciecierzycą w roli głównej mamy wegetariański humus oraz carry z buraczkami, a mrożony groszek dodajemy do fenomenalnego carry z batatów, mniam! No a jeśli ktoś nie przepada za strączkowymi, zawsze może przyrządzić gniazdka ze spaghetti, medaliony z indyka na kapuście, genialną papryką z jagodami albo chrupiące drobiowe sznycle w sosie paprykowym. Ooo, a na deser mamy trzy świetne propozycje: placki gryczane z jagodami, pyszność z warstwami o smaku mango, limonki i ciasteczek migdałowo-karmelowych oraz pudding migdałowy z sosem śliwkowym. Szkoda czasu na czytanie, lepiej coś ugotować!

Zobacz produkt
4.9 42

Pyszna Kuchnia FIT 5/2018

Jesień - to ta pora roku, gdy mamy najwięcej smacznych warzyw, najbardziej wartościowych owoców. Jedzmy je więc, póki są soczyste i pachnące. Por i cebula to  warzywa, które leczą i wzmacniają, i każdej potrawie nadają niepowtarzalny smak. Na przekąskę usmażcie placki z marchewki i cukinii lub cukiniowe paczuszki z fetą. Na obiad przygotujcie zupę krem dyniowo-pomarańczowy lub zupę z pasternaku. Brukselkę podajcie z kurczakiem w orzechowej panierce, a gołąbki z kapusty włoskiej zróbcie zupełnie nie po naszemu - z czerwoną soczewicą! Na deser: mus śliwkowy, gruszki z musem orzechowym i wafle ziemnniaczane z jabłkami. Oczywiście na pewno zechcecie wypróbować też inne przepisy z czasopisma i w oparciu o nie ułożycie własny jadłospis.

Zobacz produkt
4.9 42

Pyszna Kuchnia FIT 4/2018

Lato to czas, kiedy powinniśmy zadbać o dwie sprawy. Po pierwsze, na zapas najeść się świeżych warzyw i owoców, a po drugie, zadbać o jak najdłuższe przebywanie na słońcu, by wytworzyć mnóstwo witaminy D. Aby wam to ułatwić, w najnowszym numerze „Pysznej Kuchni Fit” znajdziecie zarówno przepisy na obiady zdrowe desery czy wspaniałe chłodniki – wszystkie robi się w thermomiksie bez wysiłku i w mgnieniu oka; jak i przysmaki na grilla lub na piknik. Mamy kurczaka z dzikim ryżem, klopsiki z papają, faszerowane soczewicą papryki i chłodnik z awokado i szaszłykiem z indyka i lody z owocami na gorąco. Na posiłek pod chmurką proponujemy zaś smakowe masełka, bagietkę ziołowo-czosnkową, trzy dressingi i warstwową sałatkę z kurczakiem. Przy każdym przepisie zamieszczamy orientacyjną kaloryczność potrawy, wskazujemy również zawartość białka, tłuszczu i węglowodanów.

Zobacz produkt