- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Indeks: MDE24003
Marka: BPV
Mała Diana Extra 3/2024
Indeks: MDE23003
Marka: BPV
Mała Diana Extra 3/2023
Pyszna Kuchnia 4/2018
Każdego lata temat przetworów wraca jak bumerang i to najczęściej w formie przepisów babć lub koleżanek. W tym numerze takich receptur jest niewiele. Znajdziecie za to nowe smaki i ciekawe połączenia składników. Mamy zarówno dżemy (np. dwuwarstwowy, z jeżyn i moreli), konfitury (np. brzoskwiniowy z dodatkiem aromatycznej lawendy), jak i chutneye (np. z jabłek i mango). Jest też imbirowy syrop z gruszek, który warto dodawać też do lodów, napój malinowy z wódką, który smakuje najlepiej, gdy jest lekko zmrożony, oraz kompot śliwkowy. Definicją przetworów obejmujemy też jajka w solance po berlińsku, egzotyczną zupę do krótkiego przechowywania w słoiku oraz krem orzechowo-nugatowy. Wszystkie przepisy przygotowane są tak, aby przetwory można było zrobić w thermomiksie: od rozdrabniania składników, przez ich smażenie lub gotowanie aż po wyparzenie słoików. W numerze znajdziecie też kilka porad dla wekujących po raz pierwszy i kalendarz sezonowy owoców i warzyw.
Każdego lata temat przetworów wraca jak bumerang i to najczęściej w formie przepisów babć lub koleżanek. W tym numerze takich receptur jest niewiele. Znajdziecie za to nowe smaki i ciekawe połączenia składników. Mamy zarówno dżemy (np. dwuwarstwowy, z jeżyn i moreli), konfitury (np. brzoskwiniowy z dodatkiem aromatycznej lawendy), jak i chutneye (np. z jabłek i mango). Jest też imbirowy syrop z gruszek, który warto dodawać też do lodów, napój malinowy z wódką, który smakuje najlepiej, gdy jest lekko zmrożony, oraz kompot śliwkowy. Definicją przetworów obejmujemy też jajka w solance po berlińsku, egzotyczną zupę do krótkiego przechowywania w słoiku oraz krem orzechowo-nugatowy. Wszystkie przepisy przygotowane są tak, aby przetwory można było zrobić w thermomiksie: od rozdrabniania składników, przez ich smażenie lub gotowanie aż po wyparzenie słoików. W numerze znajdziecie też kilka porad dla wekujących po raz pierwszy i kalendarz sezonowy owoców i warzyw.
Indeks: PYK18003
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 3/2018
Indeks: PYK19001
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 1/2019
Indeks: PYK17001
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 1/2017
Indeks: PYK19003
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 3/2019
Indeks: PYK18005
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 5/2018
Indeks: PYK20001
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 1/2020
Indeks: PYK19002
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 2/2019
Indeks: PYK18006
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 6/2018
Indeks: PYK19001
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 1/2019
Indeks: PYK18003
Marka: BPV
Pyszna Kuchnia 3/2018
Indeks: PYK18005
Marka: BPV