
Indeks: San24002
Marka: BPV
Indeks: San24002
Marka: BPV
Indeks: San24001
Marka: BPV
Indeks: SE23005
Marka: BPV
Indeks: SAN23006
Marka: BPV
Banner
„Low carb” znaczy tyle co „mało węglowodanów” i jest względnie nową koncepcją odżywiania o wielu obliczach. By wymienić tylko dwa: można odżywiać się, ograniczając jedynie węglowodany, ale można też przy tym schudnąć. To ostatnie oznacza, że trzeba się ściśle trzymać zasad „low carb”. Przemiana materii potrzebuje bowiem pewnego czasu, by przestawić uzyskiwanie energii z węglowodanów na tłuszcz i białko. Wówczas trzeba zwracać uwagę na to, aby potrawy zawierało dużo białka i tłuszczu.
Jeśli jednak chcemy tylko dostarczać w jedzeniu mniej węglowodanów, wówczas mamy więcej swobody w wyborze potraw. Można wtedy rozłożyć sobie mniejszą porcję węglowodanów na kilka posiłków albo wyszukać takie potrawy z ich mniejszą ilością, na które mamy ochotę rano, w południe lub wieczorem. I jeszcze jedna rada: można spokojnie dodawać do tych potraw twaróg, jajka i jogurt. Są ubogie w węglowodany i zawierają dużo białka, a czasem też tłuszczu. Doskonałym dodatkiem są też grzyby, które mogą zastąpić inne, bogate w węglowodany składniki, zwiększając jednocześnie objętość potraw. W każdym razie dnia z ograniczoną ilością węglowodanów są pyszne, a wiele z nich przyrządza się błyskawicznie. Wypróbujcie nasze przepisy!
„Low carb” znaczy tyle co „mało węglowodanów” i jest względnie nową koncepcją odżywiania o wielu obliczach. By wymienić tylko dwa: można odżywiać się, ograniczając jedynie węglowodany, ale można też przy tym schudnąć. To ostatnie oznacza, że trzeba się ściśle trzymać zasad „low carb”. Przemiana materii potrzebuje bowiem pewnego czasu, by przestawić uzyskiwanie energii z węglowodanów na tłuszcz i białko. Wówczas trzeba zwracać uwagę na to, aby potrawy zawierało dużo białka i tłuszczu.
Jeśli jednak chcemy tylko dostarczać w jedzeniu mniej węglowodanów, wówczas mamy więcej swobody w wyborze potraw. Można wtedy rozłożyć sobie mniejszą porcję węglowodanów na kilka posiłków albo wyszukać takie potrawy z ich mniejszą ilością, na które mamy ochotę rano, w południe lub wieczorem. I jeszcze jedna rada: można spokojnie dodawać do tych potraw twaróg, jajka i jogurt. Są ubogie w węglowodany i zawierają dużo białka, a czasem też tłuszczu. Doskonałym dodatkiem są też grzyby, które mogą zastąpić inne, bogate w węglowodany składniki, zwiększając jednocześnie objętość potraw. W każdym razie dnia z ograniczoną ilością węglowodanów są pyszne, a wiele z nich przyrządza się błyskawicznie. Wypróbujcie nasze przepisy!
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Indeks: PJP21001
Marka: BPV
Indeks: PJP23003
Marka: BPV
Indeks: PJP14006
Marka: BPV
Indeks: PJP22005
Marka: BPV
Indeks: PJP16004
Marka: BPV
Indeks: PJP16002
Marka: BPV
Indeks: PJP19004
Marka: BPV
Indeks: PJP24002
Marka: BPV
Indeks: PJP24001
Marka: BPV
Indeks: PJP25001
Marka: BPV
Indeks: PJP16005
Marka: BPV
Indeks: PJP23005
Marka: BPV
Indeks: PJP19003
Marka: BPV
Indeks: PJP14002
Marka: BPV
Indeks: PJP24003
Marka: BPV
Indeks: PJP23004
Marka: BPV
„Low carb” znaczy tyle co „mało węglowodanów” i jest względnie nową koncepcją odżywiania o wielu obliczach. By wymienić tylko dwa: można odżywiać się, ograniczając jedynie węglowodany, ale można też przy tym schudnąć. To ostatnie oznacza, że trzeba się ściśle trzymać zasad „low carb”. Przemiana materii potrzebuje bowiem pewnego czasu, by przestawić uzyskiwanie energii z węglowodanów na tłuszcz i białko. Wówczas trzeba zwracać uwagę na to, aby potrawy zawierało dużo białka i tłuszczu.
Jeśli jednak chcemy tylko dostarczać w jedzeniu mniej węglowodanów, wówczas mamy więcej swobody w wyborze potraw. Można wtedy rozłożyć sobie mniejszą porcję węglowodanów na kilka posiłków albo wyszukać takie potrawy z ich mniejszą ilością, na które mamy ochotę rano, w południe lub wieczorem. I jeszcze jedna rada: można spokojnie dodawać do tych potraw twaróg, jajka i jogurt. Są ubogie w węglowodany i zawierają dużo białka, a czasem też tłuszczu. Doskonałym dodatkiem są też grzyby, które mogą zastąpić inne, bogate w węglowodany składniki, zwiększając jednocześnie objętość potraw. W każdym razie dnia z ograniczoną ilością węglowodanów są pyszne, a wiele z nich przyrządza się błyskawicznie. Wypróbujcie nasze przepisy!
check_circle
check_circle